Stödboende i fullt utrustade hem

Beckas är ett boende som riktar sig till familjer med barn, gravida eller unga kvinnor som behöver extra stöd i sin vardag. Vi som driver Beckas heter Sussie Angantyr Krigsman och Kicki Berg Eidebo.

Boende

På Beckas boende finns personal i huset under dagtid, vissa kvällar och helger. Övrig tid finns personalen tillgänglig på telefon. För de boende ingår det mesta av vad man behöver i vardagen:

  • Fullt utrustat hem
  • Vissa frivilliga gemensamma fritidsaktiviteter så som matlagningskvällar och utflykter
  • Tillgång till dator och wifi
  • Viss transport vid behov

Öppenvård

Vi erbjuder också öppna stödinsatser i hemmiljö, där vi jobbar med struktur, vägledning eller avlastning utifrån familjernas och individernas behov, i samråd med socialtjänsten. Beckas har vana av att arbeta med föräldrar och deras barn, barn som behöver stöd och vägledning samt unga vuxna i behov av stöd.

Image

Ramavtal och tillstånd

Beckas har tillstånd från IVO att bedriva stödboende samt ramavtal med Nacka kommun och SKL. Beckas är underleverantör till "Egna ben" som har ramavtal med Stockholm och Botkyrka kommun.
Det går också bra att direktupphandla med Beckas.

Följ Beckas på Facebook

Vi finns på Facebook. Följ Beckas för information och nyheter om vår verksamhet.

Tveka inte att kontakta oss

Slå en signal så berättar vi mer hur vi kan hjälpa dig.
Kicki: 0723 509318
Sussie: 0733 188077
Image

Om Beckas

Historien bakom Beckas började med att vi i vårt arbete som kontaktpersoner och familjebehandlare upplevde att det saknades boenden för föräldrar och barn som behövde stöd utan att behöva behandlingshem. 2013 bestämde vi oss för att ta saken i egna händer och startade upp vårt eget stödboende – Beckas. Sedan dess har verksamheten vuxit sig allt starkare och vi kan nu ge stöd åt de som tidigare fallit mellan stolarna.

Boendet riktar sig till familjer med barn, gravida eller unga kvinnor. Vi tar  inte emot kvinnor/familjer med beroendeproblematik. Vi som driver Beckas har mångårig erfarenhet av socialt arbete med barn, vuxna och familjer, pedagogiskt arbete och familjehemsverksamhet. 

Medarbetarna har extern handledning. Verksamheten utvärderas kontinuerligt och skriftliga rapporter skickas varje månad till den ansvariga socialsekreteraren för varje boende.

Vi på Beckas

Kicki Berg Eidebo
Kicki Berg EideboVerksamhetsansvarig och boendestödjarekicki@beckas.se
Kicki är utbildad förskollärare och specialpedagog med lång erfarenhet av arbete med barn och föräldrar. Kicki har arbetat inom skolan och i Tyresö kommun med unga mammor och deras barn, med fokus på social träning. Hon har också arbetat som familjebehandlare i familjer med sociala svårigheter, i samarbete med ett flertal kommuner i Storstockholm. Kickis familj har även drivit familjehem under många år.
Sussie Angantyr Krigsman
Sussie Angantyr KrigsmanEkonomiansvarig och boendestödjaresussie@beckas.se
Sussie är utbildad barnskötare med lång erfarenhet av arbete med barn och föräldrar inom förskolan, bland annat som resurspedagog. Sussie och hennes familj har i flera år varit kontaktfamilj för barn med olika typer av sociala svårigheter samt arbetat som familjebehandlare och kontaktperson i barnfamiljer. Sussie har också utbildning och yrkesbakgrund som it- och ekonomiassistent, och har själv startat och drivit flera företag vilket innebär en värdefull erfarenhet av att utveckla verksamheter.

Om Beckas

Beckas är ett stödboende för föräldrar och barn som behöver extra stöd i sin vardag. Boendet riktar sig till familjer och barn men kan också ta emot gravida kvinnor.

Verksamheten startade 2013 och drivs av Sussie Angantyr Krigsman och Kicki Berg Eidebo.

Här finns vi

Beckas AB

Vendelsövägen 55

135 51 Tyresö

0723 509318

© 2022 Beckas